Mozilla common voice - a közös hang

 nemzetközi innováció, amelyet projektünk is használ 

készen állsz arra, hogy add a hangod?

Az ADJHANGOTARÁDIÓKNAK projekt első fázisaiban HANGOKAT gyűjt és dolgozz fel.. 
 Ahhoz, hogy a rádiók hang adatbázisát fejleszteni tudjuk, szükségünk van arra, hogy egy mesterséges intelligenciát megtanítsuk arra, hogyan is beszélünk magyarul.
Ehhez két dologra van szükség

adj hangot

A Mozilla Common Voice oldalán megtalálod a a hangrögzítőt. A " Beszéljen " fülre kattintva szövegkártyákat ad a rendszer. Az ezeken szereplő tartalmakat kell betű-pontosan felolvasnod, majd jóváhagynod. 
Ha valamelyik felvétellel nem vagy elégedett, készítsd el újra. 
Egyszerre 5 darab kártyát készíthetsz így, majd a rendszer elküldi a központi adatbázisba. A hangadást ezután is tovább folytathatod

adj hallást

A Mozilla Common Voice oldalán megtalálod a hangmintákat is. Kattints a " Figyeljen" fülre és a rendszer felkínálja számodra az aktuális, ellenőrzésre váró hangmintákat. Hallgasd meg és döntsd el, hogy az megfelel-e a magyar nyelv kiejtés szabályainak és hogy betűre is stimmel-e. Ha elégedett vagy nyomj "igen" gombot, ha mégsem akkor pedig "nem" jelet. 
A HALLÁSOD is fontos része a projektnek. A mesterséges intelligencia ugyanis csak a digitálisan így validált hangmintákkal tud majd dolgozni. 

regisztrálj

A Mozilla Common Voice egy önkéntesek által támogatott program. Célja, hogy megtanítsuk a gépeket arra hogyan beszélnek az emberek. A világ számos pontjáról, kis- és nagy nyelvek hangmintáit készítik vállalkozó civilek.
Adják a hangjukat és a fülüket, hogy segítsék a folyamatot és fejlesszék a mesterséges intelligencia hangalapú lehetőségeit.
A Mozilla Common Voice lehetőséget ad arra, hogy regisztrálj. Email címeddel, szabadon választható felhasználó névvel a nemzetközi csapat tagjává válsz. Figyelheted mások teljesítményét és a saját eredményeidet is publikussá tudod tenni. ( erre külön fülön kell egy felhatalmazást adnod) 
Mi az adjhangotarádióknak projekt csapata, már ott vagyunk ! 

közös hang

 a hangoddal járulhatsz hozzá egy olyan nyílt forráskódú hangadatbázis építéséhez, amelyet bárki szabadon használhat. Innovatív alkalmazások készítéséhez eszközökre és a webre egyaránt alkalmazhatóan. Segíted a gépeket annak elsajátításában, hogy hogyan beszélnek az emberek. 
Common Voice - az izgalmas projekt.