adj hangot

 a Tilos Rádió és a Civil rádió a Nyelv és Tudomány folyóirattal közösen finanszírozást nyert egy szuper kutatási projekthez, amely nagymértékben hozzájárul a megújulásukhoz.

A kezdeményezés célja, hogy segítsük a Tilos és Civil Rádió közösségének hallgatóit is abban, hogy korábbi rádióadásokban könnyedén böngésszenek, témák és kulcsszavak alapján.

1projekt mesterséges intelligenciával

add a hangod 

Ahhoz, hogy a projekt megvalósulhasson, egy mesterséges intelligenciát tanítunk meg arra, hogy a magyar beszédet, hangzó szövegeket lejegyezze. Vagyis, meg kell tanítanunk egy gépet arra, hogy hogyan beszélnek az emberek magyarul!

A beszéd sokféle, a beszéd nagyon emberi. Sokszínűek vagyunk abban, hogyan ejtjük ki a szavakat, hogyan hangsúlyozunk, hogyan mondjuk ki a gondolatainkat magyarul. Add a hangod, hogy a magyar adatbázis minél gazdagabb, teljesebb, sokszínűbb lehessen.
Az adatgyűjtésben  Mozilla Common Voice segíti a projektet. 
MIT kell tenned: 

  1. Menj fel a Mozilla Common Voice oldalára a számítógépeden, vagy a mobilodon. Nem szükséges regisztrálnod, de ha mégis megteszed, úgy követheted az előrehaladásod – és felkerülhetsz a toplistákra!

  2. Kattints a Beszéljen fülre, és mondj fel magyar mondatokat a szövegkártyákról

 

itt adhatod a hangodat

add a hallásod

A projekt megvalósulásának fontos eleme a rögíztett hangminták elfogadása. Helyesen ejtették ki a szavakat? Szerinted mi így beszélünk magyarul? Egyezik a hanganyag a szövegkártyán szereplő tartalommal?  Segítsd ezt a tevékenységet.
A hanganyagok ellenőrzésében is a Mozilla Common Voice a projekt partnere
Mit kell tenned: 
  1. Menj fel a Mozilla Common Voice oldalára a számítógépeden, vagy a mobilodon. Nem szükséges regisztrálnod, de ha mégis megteszed, úgy követheted az előrehaladásod – és felkerülhetsz a toplistákra!

  2. Kattints a Figyeljen fülre, és hallgasd meg a magyar mondatokat a szövegkártyákról. A válaszodtól függően nyomj egy "Elfogadom", vagy "NEM fogadom el" gombot. 


itt adhatod a HALLÁSODAT


g

A környezet megváltoztatásával a média egyedi arányokat létesít érzékeink között. Bármely érzékünk kiterjesztése megváltoztatja gondolkodásunk és cselekedeteink módját - a világ észlelésének a módját. Ha ezek az arányok változnak, az emberek is változnak

21. századi rádiózás

ha a projektről többet szeretnél tudni

Kattints ide

ha a 21.századi rádiózás lehetőségeiről többet szeretnél tudni

Kattints ide