civil rádió - az emberi hang 

A Civil Rádió műsorát a legszélesebb hallgatói közönségnek szánja, de a civil szféra híreire, információira, értékeire, eseményeire fogékony társadalmi csoportok a legfőbb célpontjai. 1992-ben alapította a Közösségfejlesztők Egyesülete, 1995-től folyamatosan működnek. Többnyire élő műsorokat közvetít a stúdióból, igényes, egyedi kísérő zenével, telefoninterjúkkal. Fontos része a műsoroknak az önkéntes szervezetek jogszolgálata (a bejegyzéstől a gazdálkodási-könyvelési kérdésekig) a civil szervezetek - helyi önkormányzatok együttműködésének és konfliktusainak bemutatása, feldolgozása, a fogyasztói érdekvédelem is. A zenei részben friss amatőr produkciók kerülnek rendszeresen adásba, koncert és klubhírekkel, házimuzsika élő közvetítésétől (pl. egy lakótelepi lakásból) a táncházak programjáig.
Ezek adhatják a Civil Rádió sajátos karakterét.
Ez a közösségi rádió nem pusztán az ilyen szervezetekhez szól, hanem RÓLUK is, sokaknak bemutatva hétköznapi nélkülözhetetlen tevékenységüket.


itt tudod most is hallgatni a civil rádiót

Így indult 

"1994-95-ben eleinte kölcsönzött berendezésekkel, összesen hat alkalommal időszakos adásokat készítettünk és sugároztunk (az MKM stúdióengedélyeivel) Civil Rádió elnevezéssel. A négy-öt napos, képzésekkel is összekapcsolódó időszakos adások során egy önkéntesekből álló csapat szerzett gyakorlatot - hivatásos szakemberek közreműködésével - a rádiózásban. Ezzel párhuzamosan elindult a saját stúdiónk építése, majd felszerelése, s mindeközben kialakult egy határozott arculatú programszerkezet, amely jól mutatja a közösségi rádió sajátos karakterjegyeit, amelyek megkülönböztetik ezt a rádiózási formát a kereskedelmi és a közszolgálati típusú rádióktól. Itt hangsúlyozzuk, hogy az Alapítványt életre hívó szervezetek a közösségi munka - nemzetközileg is elismert - legrangosabb hazai szakmai műhelyei.
1993-ban egy alapítványunkhoz érkezett holland meghívásra szakmai körutazáson vettünk részt, ahol ottani helyi rádiókat és televíziókat látogattunk meg. Erre az útra meghívtuk több akkor induló vidéki helyi rádió képviselőjét is. Alapítói vagyunk a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének.
A Civil Rádió folyamatos adásait 1995. szeptember 1-től a 120.573/1994. MKM számú stúdióengedélyünk alapján - az ebben a körben osztott frekvenciák közül a fővárosban elsőként - indítottunk el.